Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Витрати фізособи-підприємця-загальносистемника: яка сума витрат на оплату праці найманих працівників?

June 30, 2017

Відповідно до пп. 177.4.2 Податкового кодексу (далі – ПК) до переліку витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування належать, зокрема, витрати на оплату праці фізосіб, які перебувають у трудових відносинах із таким платником податку, які включають витрати на оплату основної та додаткової заробітної плати та інших видів заохочень і виплат виходячи з тарифних ставок, у вигляді премій, заохочень, відшкодувань вартості товарів (робіт, послуг), витрати на оплату за виконання робіт, послуг згідно з договорами цивільно-правового характеру, будь-яка інша оплата у грошовій або натуральній формі, установлена за домовленістю сторін (крім сум матеріальної допомоги, які звільняються від оподаткування згідно з нормами цього розділу ПК).
Згідно з розд. III Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.15 р. № 4, у графі 3а «Сума нарахованого доходу» відображається нарахований дохід повністю, без вирахування сум ПДФО та ЄСВ, які відповідно до закону справляються за рахунок доходу найманої особи. У графі 3 «Сума виплаченого доходу» відображається сума фактично виплаченого доходу платнику податку відповідно до нарахованого доходу, а саме – без вирахування із суми нарахованого доходу сум ПДФО та ЄСВ, які справляються за рахунок доходу найманої особи.
Таким чином, до складу витрат фізособи-підприємця на загальній системі оподаткування включається сума витрат на оплату праці найманих працівників без вирахування ПДФО та ЄСВ.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!