Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Розрахунок суми збору за першу реєстрацію ТЗ подається в 10-денний термін

May 22, 2013

Після першої реєстрації в Україні транспортних засобів (ТЗ) юридичним особам необхідно в 10-денний строк подати розрахунок суми збору за такі ТЗ. Розрахунок подається до відповідного територіального органу Міндоходів за місцезнаходженням юрособи та за місцем реєстрації ТЗ. Форма, за якою необхідно подавати звітність, затверджена наказом Мінфіну від 21.12.12 р. № 1405. Звертаємо увагу на те, що до розрахунку обов’язково додаються копії реєстраційних документів, завірені відповідним уповноваженим державним органом України, який проводив реєстрацію ТЗ. 
Водночас, від сплати збору за першу реєстрацію звільняються ТЗ будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів. 
До переліку включаються також легкові автомобілі для інвалідів з об’ємом циліндрів двигуна до 1500 куб. см, придбані за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів та/або безоплатно передані інвалідам. У разі зміни власника ТЗ з вищезазначених організацій на будь-якого іншого, їх нові власники зобов’язані сплатити збір у порядку та на умовах, передбачених розд. VII Податкового кодексу України.

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів.

Грамотно організувати облік та експлуатацію автомобілів, а також правильно відобразити в обліку та оформити автоперевезення вам допоможе практичне керівництво № 5 «Автотранспорт та автоперевезення: документальне оформлення й облік». З питань придбання телефонуйте: (056) 370-44-25.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!