Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Обчислення середньої зарплати для нарахування компенсації за невикористані відпустки: роз’яснює ДФС

February 2, 2016

ДФС надала роз’яснення щодо обчислення середньої зарплати для нарахування компенсації за невикористані відпустки.

Так, допомога по вагітності та пологах має включатись до виплат, які враховуються під час обчислення середньої зарплати для нарахування компенсації за невикористані відпустки.

Час, протягом якого працівники згідно з чинним законодавством або з інших поважних причин не працювали і за ними не зберігався заробіток або зберігався частково, виключається з розрахункового періоду. Зазначена норма стосується, зокрема, випадків, коли працівникам надається відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Отже, при обчисленні середньої зарплати для нарахування компенсації за невикористані відпустки, коли в розрахунковий період потрапляє відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, середньоденна зарплата обчислюється шляхом ділення сумарного заробітку за останні перед наданням відпустки 12 місяців на відповідну кількість календарних днів року, зменшену на кількість святкових і неробочих днів, установлених законодавством, та на кількість календарних днів перебування працівника у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Одержаний результат перемножується на число календарних днів відпустки.

Лист Мінсоцполітики від 25.12.15 р. № 1675/13/84-15.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!