Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Розрахунок, нарахування і сплата зборів до Фонду гарантування вкладів фізосіб за оновленим порядком

October 23, 2015

Внесено зміни до Положення про порядок розрахунку, нарахування і сплати зборів до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Цими змінами уточнено, що вкладник – це фізична особа (у тому числі фізична особа - підприємець), яка уклала або на користь якої укладено договір банківського вкладу (депозиту), банківського рахунку або яка є власником іменного депозитного сертифіката.

Також уточнено, що учасник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) надає розрахунок суми початкового збору, що підлягає сплаті до Фонду протягом 10 календарних днів з дати видачі (раніше – з дня одержання) банківської ліцензії.

Початковий збір сплачується протягом 30 календарних днів з дати видачі (раніше – з дня одержання) банківської ліцензії.

Крім цього, встановлено, що учасники Фонду включають кошти фізичних осіб - підприємців, що обліковуються на їх рахунках, відкритих для здійснення ними підприємницької діяльності, до бази нарахування для розрахунку регулярного збору, починаючи з 01.10.15 р., незалежно від дати відкриття рахунку.

Рішення Фонду гарантування вкладів фізосіб від 21.09.15 р. № 176 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування в „Офіційному віснику України” від  30.10.15 р. № 84.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!