Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Працівник має інвалідність: що з ЄСВ?

October 31, 2017

Нараховуючи зарплату, лікарняні чи декретні працівникам – інвалідам, у 2017 році роботодавці-юрособи, як і раніше, застосовують ставку єдиного внеску – 8,41 %. Також для таких нарахувань немає вимоги проведення доплати ЄСВ за «мінзарплатним правилом». Однак зверніть увагу: ставка ЄСВ у розмірі 8,41 % визначеної бази нарахування для працюючих інвалідів встановлена тільки для підприємств, установ і організацій, в яких працюють інваліди.
Вказана пільга не розповсюджується на фізосіб-підприємців, які використовують працю найманих працівників-інвалідів. Тобто фізособи-підприємці нараховують ЄСВ на зарплату (дохід) працівників-інвалідів у розмірі 22 % до бази нарахування ЄСВ.
Таким чином, для найманого працівника-інваліда, який працює у підприємця, де загальна сума заробітної плати (доходу) за місяць не перевищує розміру мінімальної заробітної плати (МЗП), сума ЄСВ розраховується як добуток розміру МЗП, встановленої законом на місяць, за який нараховується дохід, та ставки ЄСВ у розмірі 22 % до визначеної бази нарахування ЄСВ.

ДФС у Київській області.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!