Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Пункт сервісу тахографів повинен відповідати визначеним вимогам

June 4, 2013

Затверджено порядок ведення переліку суб’єктів господарювання, що здійснюють установлення та технічне обслуговування контрольних пристроїв (тахографів) в автомобільних транспортних засобах. Встановлено, що ПСТ (Пункт сервісу тахографів) повинен забезпечувати наявність кваліфікованого персоналу. 
Так, кожен фахівець, який встановлює та проводить техобслуговування тахографів, повинен мати документ, який засвідчує відповідну підготовку з виконання таких видів робіт. 
Процедура внесення відповідних суб`єктів господарювання до Переліку складається з кількох етапів: 

  • подання заявки про внесення до Переліку; 
  • розгляд заявки про внесення до Переліку та доданих до неї документів; 
  • проведення перевірки достовірності поданої інформації про виробничу базу ПСТ вимогам Європейської угоди щодо роботи екіпажів транспортних засобів, які виконують міжнародні автомобільні перевезення, та Порядку; 
  • внесення підприємства до Переліку або надання обґрунтованої відмови. 

Нагадаємо, що раніше наказом Мінінфраструктури від 16.11.12 р. № 687 було визначено порядок установлення, техобслуговування та використання тахографів на автомобілях (крім таксі), які перевозять пасажирів та вантаж. Це дозволяє контролювати параметри руху, режим праці та відпочинку водіїв.

Наказ Мінінфраструктури від 17.04.13 р. № 226 набуде чинності з дня офіційного опублікування (готується до опублікування у «Офіційному віснику України» № 40 від 07.06.13 р.).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!