Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ProZorro отримало можливість інтеграції із ЄДР юросіб та ФОП

September 12, 2016

Найближчим часом в електронній системі публічних закупівель ProZorro з’явиться функція автоматичної перевірки даних замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців (ЄДР). Таку можливість забезпечує відповідна постанова, яку Уряд затвердив на засіданні в четвер.
Інтеграція через API з основними реєстрами є одним з головних завдань у розвитку системи ProZorro та створенням абсолютно “безпаперових” закупівель. Можливість автоматичної перевірки інформації в Єдиному державному реєстр - це перший крок на цьому шляху.
Мінекономрозвитку розраховує на сприяння з боку Технічного адміністратора ЄДР - ДП "НАІС" щодо якнайшвидшої інтеграції реєстру.
Автоматичний обмін даними з ключовими реєстрами вирішує одразу декілька завдань. Це підвищить безпеку системи, оскільки не дозволить вносити в систему некорректні дані. Крім того, це полегшить роботу бізнесу, оскільки автоматизує перевірку даних - паперові довідки будуть непотрібні.
Крім того, інтеграція реєстрів значно спростить роботу держзамовниками, тому що їм треба буде перевіряти менше даних постачальника вручну. І як наслідок, буде зменшена дрібна корупцію у видачі довідок і витягів.
Аналогічні можливості прийнята постанова відкриває і для інших організацій, зацікавлених в інтеграції через API, у тому числі і приватних - так, ряд банків раніше висловлювали зацікавленість у такій послузі. Детальніше: http://bit.ly/29B8aJo.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/ProZorro-poluchilo-vozmozhnost-integracii-s-EGR-yurlic-i-FLP.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!