Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Проводити оцінку об’єктів спадкування та дарування не має необхідності

November 5, 2013

З набуттям чинності Податкового кодексу з 1 січня 2011 року була встановлена вимога щодо застосування оціночної вартості. Зокрема,  пунктом 172.3 Податкового кодексу передбачено, що дохід від продажу об`єкта нерухомості визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об`єкта, розрахованої органом, уповноваженим здійснювати таку оцінку.
Порядком проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства, затвердженим постановою КМУ від 04.03.13 р. № 231, визначено механізм проведення оцінки нерухомого та рухомого майна для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства, з метою обчислення доходу платника податку – фізичної особи від продажу (обміну) та іншого доходу такого платника податку у вигляді отриманої ним грошової компенсації від відчуження нерухомого та рухомого майна (крім випадків його успадкування та дарування).
Об’єктами оцінки є рухоме та нерухоме майно, а також майнові права на рухоме та нерухоме майно.
Таким чином, дія постанови не поширюється на оцінку нерухомого та рухомого майна, а також майнових прав на нерухоме (об`єкти нерухомості) та рухоме майно у випадку його успадкування та дарування. Необхідність проведення оцінки для цілей оподаткування під час спадкування та дарування відсутня.

За матеріалами офіційного сайту Фонду держмайна.


Новини за темою:

Оцінку земельних ділянок при оформленні спадщини хочуть скасувати

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!