Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Проводимо інвентаризацію марок акцизного податку

February 21, 2014

Законом України „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків” передбачено збільшення з 1 березня 2014 року ставки акцизного податку на спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої із 49,49 грн. за 1 л 100-відсоткового спирту до 56,42 грн. за 1 л 100-відсоткового спирту.
Таке нововведення вплине на зміну суми акцизного податку з одиниці маркованої продукції, тобто на збільшення суми акцизного податку, зазначеної на акцизній марці, якою маркується горілчана продукція, а саме:
- якщо в даний час акцизний податок з однієї пляшки горілки місткістю 0,5 л із вмістом спирту етилового 40 відсотків становить 9,90 грн., то за новою ставкою - 11,28 грн., або на 1,38 грн. більше, що в свою чергу, очевидно, призведе до збільшення ціни на алкогольні напої.
У зв’язку із зміною ставок акцизного податку підприємства, які виробляють алкогольні напої, зобов’язані станом на 01.03.14 р. провести інвентаризацію марок акцизного податку. Замовлення марок акцизного податку на березень і в подальшому для маркування алкогольних напоїв виробники повинні здійснювати з врахуванням нової ставки акцизного податку. Інвентаризація марок акцизного податку станом на 01.03.14 р. буде здійснюватись і у продавців марок – Головних управліннях Міндоходів в областях.

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів у Тернопільській області.


Новини за темою:

З 1 березня діють нові ставки акцизного податку на алкогольні напої

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!