Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перевірку держзакупівель зустрічаємо у всеозброєнні!

February 4, 2014

У зв’язку із суттєвою зміною законодавства у сфері державних закупівель та необхідністю уточнення окремих аспектів дослідження питань під час перевірки в цій сфері затверджено нові Методичні рекомендації з проведення перевірок державних закупівель Державною фінансовою інспекцією та її територіальними органами (далі – Методрекомендації № 285). При цьому Методрекомендації, затверджені наказом ГоловКРУ від 15.06.09 р. № 137 (далі – Методрекомендації № 137) визнано такими, що втратили чинність.
Як і в Методрекомендаціях № 137, положення Методрекомендацій № 285 структуровані відповідно до примірних питань програми перевірки державних закупівель. При цьому слід зазначити, що в оновлених Методрекомендаціях уточнено формулювання окремих питань. Крім того, перелік питань, що варто дослідити під час проведення перевірки державних закупівель, доповнено такими питаннями як:
– перевірка процедури електронного реверсивного аукціону (п. 12 Методрекомендацій № 285);
– перевірка наявності підстав щодо відміни замовником торгів (п. 13 Методрекомендацій № 285);
– перевірка дотримання порядку надання комітетом з конкурсних торгів роз’яснень у зв’язку з унесенням змін до документації конкурсних торгів або на запити учасників (п. 6 Методрекомендацій № 285).
Також, порівняно з Методрекомендаціями № 137, у Методрекомендаціях № 285 більш широко викладено рекомендації щодо кожного питання програми перевірки державних закупівель, які, зокрема, містять положення щодо документів та дій об’єкта контролю, які варто дослідити державному фінансовому інспектору, а також норм законодавства, дотримання яких необхідно проаналізувати залежно від виду обраної об’єктом контролю процедури державних закупівель, тощо.

Наказ Держфінінспекції від 02.12.13 р. № 285 набув чинності з дня прийняття. Детальний огляд  Методрекомендацій № 285 див. у «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» від 03.02.14 р. № 5.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!