Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перевірки у сфері страхового фонду документації: нові критерії

November 3, 2014

Затверджено Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері створення, формування, ведення та використання страхового фонду документації і визначається періодичність здійснення планових заходів державного контролю Державною архівною службою.

Зокрема встановлено, що критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері створення, формування, ведення та використання страхового фонду документації, є:

- значення для економіки і безпеки держави;

- призначення страхового фонду документації;

- дотримання вимог законодавства щодо створення, формування, ведення та використання страхового фонду документації.

Відповідно до встановлених критеріїв суб`єкти господарювання належать до одного з трьох ступенів ризику - високого, середнього та незначного.

У разі, коли суб`єкт господарювання може бути віднесений одночасно до двох або більше ступенів ризику, такий суб`єкт належить до більш високого ступеня ризику з тих, до яких він може бути віднесений.

Планові перевірки суб`єктів господарювання проводяться:

- з високим ступенем ризику - не частіше 1 разу на рік;

- із середнім ступенем ризику - не частіше 1 разу на 3 роки;

- з незначним ступенем ризику - не частіше 1 разу на 5 років.

У разі, коли за результатами здійснення заходів держконтролю суб`єктів господарювання, віднесених до високого або середнього ступеня ризику, за останні 3 роки не виявлено фактів порушення вимог законодавства у сфері страхового фонду документації, до таких суб`єктів господарювання застосовується мораторій на проведення планових заходів держконтролю на наступні 1 або 3 роки відповідно.

У разі, коли за результатами здійснення заходів держконтролю суб`єктів господарювання, що належать до незначного ступеня ризику, за останні 5 років не виявлено фактів порушення вимог законодавства у сфері страхового фонду документації, до таких суб`єктів господарювання застосовується мораторій на проведення планових заходів держконтролю на наступні 5 років.

Постанова КМУ від 30.10.14 р. № 575 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!