Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перевірки у 2014 році тільки з дозволу Кабміну: є виключення!

October 30, 2014

Законом "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік"  встановлено, що перевірки підприємств, установ та організацій, ФОП контролюючими органами (крім ДФС) здійснюються протягом серпня - грудня 2014 року виключно з дозволу Кабміну або за заявкою суб`єкта господарювання щодо його перевірки.

Перелік контролюючих органів, яким надаватиметься такий дозвіл, визначено постановою Кабміну від 13.08.14 р. № 408. При цьому, до вказаного переліку включено Держфінінспекцію. Надання дозволів здійснюється шляхом прийняття відповідного розпорядження. Дозвіл не потребується у разі, коли такі перевірки проводяться за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України.

Тобто, чинним законодавством визначено перелік заходів, які здійснюються без отримання дозволу Кабміну. У всіх інших випадках для проведення контролюючими органами будь-яких контрольних заходів (у тому числі як планових, так і позапланових) необхідний дозвіл Уряду.

Для завершення контрольних заходів, розпочатих до набрання чинності вищевказаним Законом України, тобто до 16.08.14 р., необхідність отримання дозволу Кабміну вказаною постановою не передбачена.

Лист ДФС від 19.09.14 р. № 31-08030-18-10/24166.

Новини за темою:

Розрахунковій палаті не потрібен дозвіл на перевірки

Узагальнено судову практику ВАСУ та ВСУ з питань оскарження наказів на проведення перевірок

Позапланові електронні перевірки: кого і відколи будуть перевіряти?

Мораторій на перевірки підприємств діє з 16 серпня

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!