Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Проведення дезинфекції на підприємстві: роз’яснює Держсанепідслужба

November 5, 2014

1. Чи дійсно для проведення зазначених заходів використовують тільки ті хімічні речовини, біологічні чинники та засоби медичного призначення, які внесені до Державного реєстру дезінфекційних засобів і мають свідоцтво про державну реєстрацію дезінфекційного засобу встановленої форми?

Застосування дезінфекційних засобів, не зареєстрованих у встановленому порядку в Україні, а також тих, у процесі виготовлення, транспортування чи зберігання яких було порушено вимоги технологічних регламентів та інших нормативно-правових актів, забороняється. Також визначено, що Держсанепідслужба вносить засіб до Державного реєстру дезінфекційних засобів і видає свідоцтво про державну реєстрацію засобу.

2. Чи мають підприємства право здійснювати дезінсекцію й дератизацію (яка відбувається в межах профілактичних дезінфекційних заходів)?

Профілактичні дезінфекційні заходи проводяться органами державної санітарно-епідеміологічної служби, а також суб`єктами підприємницької діяльності на підставі відповідних договорів з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та громадянами.

3. Чи дійсно проведення дезінфекційних заходів - це обов`язок саме суб`єкта господарювання?

Юридичні особи незалежно від форм власності та громадяни забезпечують проведення профілактичних дезінфекційних заходів у жилих, виробничих та інших приміщеннях (будівлях) і на земельних ділянках, що належать їм на праві власності чи надані в користування, здійснюють інші заходи з метою недопущення розмноження гризунів і комах у приміщеннях (будівлях) і на земельних ділянках.

4. Чи потрібен дозвіл для здійснення дезінфекційних заходів?

Профілактичні дезінфекційні заходи можуть проводитись без дозвільних документів. Обов`язковості отримання від Державної санітарно-епідеміологічної служби України дозвільних документів на проведення зазначеної діяльності не передбачено.

Лист Держсанепідслужби від 06.08.14 р. № 04.03-02-7534/13-Д.

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!