Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

«Прострочене» податкове повідомлення-рішення податківці вважають правомірним

February 29, 2016

Лист ДФС від 15.02.2016 № 3220/6/99-99-10-03-02-15
Порушення строку прийняття податкового повідомлення-рішення контролюючого органу не повинні сприйматися як безумовні підстави для висновку щодо протиправності такого рішення.
Так вважають податківці, стверджуючи, що податкове повідомлення-рішення є правомірним навіть у разі, коли порушено строки його прийняття, передбачені пунктом 86.8 Податкового кодексу України (ПК). За умови, що таке рішення прийняте контролюючим органом у межах компетенції та з його форми можна чітко встановити його зміст, зокрема, порушення законодавства, згідно з яким визначено грошове зобов’язання платника податків, суму такого зобов’язання.

Довідково: податкове повідомлення-рішення приймається керівником контролюючого органу (його заступником) протягом десяти робочих днів з дня, наступного за днем вручення платнику податків акта перевірки (за результатами фактичної перевірки — з дня реєстрації/надходження акта такої перевірки до контролюючого органу за основним місцем обліку платника). А за наявності заперечень посадових осіб платника податків до акта перевірки — протягом трьох робочих днів, наступних за днем розгляду заперечень і надання (надсилання) письмової відповіді платнику податків (п. 86.8 ПК).

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Prosrochennoe-nalogovoe-uvedomlenie-reshenie-nalogoviki-schitayut-pravomernym.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!