Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Программа 1С: у яких розрізах аналізуються витрати рослинництва?

November 6, 2014

Підприємство займається рослинництвом. Є необхідність прорахувати витрати, які будуть понесені у зв’язку з вирощуванням певної сільгоспкультури. У яких розрізах фінансова служба може побачити понесені витрати з рослинництва?

Раніше, як правило, аналізувалися лише бухгалтерські показники в цілому по підприємству, а аналіз у розрізі культур, підрозділів тощо через велику трудомісткість був фактично неможливий. Упровадження системи «1С:Підприємство 8. Управління сільськогосподарським підприємством для України» дозволяє аналізувати рентабельність виробництва сільськогосподарської продукції (і планову, і фактичну) з різних позицій – у розрізі культур, підрозділів, статей витрат і видів робіт.

Це значною мірою підвищує ефективність прийняття управлінських рішень. Аналіз планових витрат сільгоспвиробництва, зокрема рослинництва, виконується на підставі звіту «Зведення за технологічними картами полів». Для повного і достовірного аналізу фінансова служба сільгосппідприємства самостійно визначає перелік витрат, які несе це підприємство у процесі виробництва конкретного виду сільгосппродукції з розрахунку на 100 га. Документом «Установлення цін номенклатури» уноситься інформація про вартість використовуваних товарно-матеріальних цінностей, послуг тощо, яка може коригуватися в результаті зміни цін. Такий підхід дозволяє актуалізувати планування витрат по різних культурах, що вирощуються на різних площах.

У результаті власник підприємства або керівник може отримати інформацію (на будь-яку дату), у скільки йому обійдеться вирощування тієї чи іншої культури на тому чи іншому полі, скільки витрат понесе підприємство на посівну, збиральну тощо.

Більш докладну відповідь на це питання див. у журналі „БАЛАНС-АГРО” від 03.11.14 р. № 41.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!