Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Проект сівозміни або впорядкування угідь: рекомендації з розроблення

November 4, 2013

Затверджено Методичні рекомендації щодо розроблення проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь.
Методичні рекомендації мають рекомендаційний характер, розроблені з метою надання методичної допомоги при розробленні проектів землеустрою та призначені для використання землевласниками та землекористувачами, розробниками документації із землеустрою, органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Наказ Держземагентства від 02.10.13 р. № 396 набув чинності з 02.10.13 р.

Нагадаємо, постановою КМУ від 02.10.13 р. № 725 змінено деякі положення Порядку розроблення проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, затвердженого постановою КМУ від 02.11.11 р. № 1134 (далі – Порядок).
Відтепер проекти землеустрою можна розробляти також на підставі укладених договорів між землевласником (землекористувачем) та розробником проекту. Нагадаю, що в попередній редакції укладення такого договору передбачалося лише за наявності рішення органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування або судового рішення про проведення робіт із землеустрою.
Також розширено та уточнено перелік осіб, які можуть бути розробниками проектів землеустрою. Зокрема, до 01.01.15 р. ними також можуть бути суб’єкти господарювання, які до набуття чинності Закону від 02.10.12 р. № 5394-VI отримали ліцензію на проведення робіт із землеустрою і мають у своєму складі інженера-землевпорядника, якого включено до Державного реєстру сертифікованих інженерів-землевпорядників.
Згідно з оновленим Порядком до договору на розроблення проекту землеустрою замовник замість документів, що посвідчують право на земельну ділянку, подає документ, що підтверджує площу землеволодіння (землекористування). Тобто тепер замість десятків, а іноді і сотень листів копій договорів оренди потрібно подати лише довідку за формою № 6-ЗЕМ.
[d920] 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!