Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Продукція оборонного призначення звільнена від ПДВ: підписано Закон

March 4, 2015

Президент України підписав Закон від 10.02.15 р. № 168-VIII "Про внесення змін до пункту 2 Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування продукції оборонного призначення".
Законом вводиться передумова кваліфікації «країни походження» військової продукції, що усуває потенційну можливість постачання зазначеної продукції з країни, яка визнана державою-окупантом чи державою-агресором стосовно України чи з окупованої території України, визначеної такою згідно з законодавством.
Водночас усуваються нормативні перешкоди для реального безподаткового ввезення продукції оборонного призначення на територію нашої держави шляхом зняття обмежень, які діяли у попередній редакції Законів від 02.09.14 р. № 1657-VII та № 1658-VII, які фактично приводили до оподаткування ПДВ зазначеної продукції виробництва США, Канади, Бразилії, Кітаю, Індії, більшості європейських держав.
Таким чином, з одного боку Законом вирішується питання безподаткового ввезення продукції оборонного призначення, у тому числі для потреб АТО, на територію України та підвищення її обороноздатності. З іншого — унеможливлюється фінансування військово-промислового комплексу держави-окупанта (агресора).

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України.

Новини за темою:
Продукцію оборонного призначення звільнено від оподаткування: прийнято Закон.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!