Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Продовжено строк дії рецептів на бланках форми № 3

April 15, 2013

Внесено зміни до Правил виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення, затверджених наказом МОЗ від 19.07.05 р. № 360. 
Правила доповнені нормою, яка встановлює, що при наданні паліативної допомоги пацієнту, в тому числі тим, хто має право на безоплатне чи пільгове забезпечення, дозволяється виписувати на одному рецептурному бланку лікарські засоби в кількості, передбаченій для 15-денного курсу лікування 
Також змінено термін дії рецепта. Встановлено, що рецепти на лікарські засоби, виписані на рецептурних бланках ф-1, дійсні, як і раннє, протягом одного місяця з дня виписки, а на спеціальних рецептурних бланках ф-3 – протягом 10 днів з дня виписки (раніше було – протягом 5 днів з дня виписки). 
У зв`язку з цим зазначено, що спеціальні рецептурні бланки форми № 3, надруковані зі строком дії протягом п`яти днів, дійсні до повного їх використання.

Наказ МОЗ від 15.03.13 р. № 203 набуде чинності з дня офіційного опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 19.04.13 р. № 28).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!