Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Продавати спецдозволи будуть через систему ProZorro

October 26, 2016

Видача спецдозволів на користування надрами має відбуватися прозоро і на конкурентних засадах.
Іншого виходу, крім як перейти на стандарти, які існують в цивілізованому західному світі, коли відбуваються відкриті аукціони, і дозволи отримує той, хто має конкурентні переваги, немає. Готові пакети спецдозволів на видобуток цих корисних копалин повинні продаватися на відкритому прозорому аукціоні без корупційних преференцій. Ведуться переговори про їх продаж через систему ProZorro.
Видобувачі корисних копалин зобов’язані вести свою господарську діяльність з урахуванням природоохоронного законодавства. Функцію моніторингу за їх діяльністю має здійснювати точно не Служба, яка видає ліцензії на користування надрами. У цьому контексті важлива також реформа Держекоінспекції, яку ми хочемо перетворити у природоохоронну службу. Саме вона буде відстежувати  дотримуватися природоохоронного законодавства, зокрема, у сфері геології на надр.
Нагадаємо, Мінприроди працює над проектом Концепції реформування Державної служби геології та надр, який враховуватиме досвід у цій сфері провідних країн світу. Раніше Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак зазначив, що для України є цікавою модель реформування використання надр, яка свого часу була запроваджена у Канаді.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Prodavat-specrazresheniya-budut-cherez-sistemu-ProZorro.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!