Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Продаж активів (майна) банків, що ліквідуються, здійснюється за оновленим Положенням

July 13, 2017

Унесено зміни до Положення щодо організації продажу активів (майна) банків, що ліквідуються, затвердженого рішенням Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 24.03.16 р. № 388 (далі – Положення № 388, Фонд).
Положення викладено в новій редакції. Зазначено, що Положення № 388 визначає порядок організації продажу активів (майна), що включені до ліквідаційної маси банку, який ліквідується, у тому числі визначення принципів та критеріїв черговості продажу активів (майна) банків, що ліквідуються, які застосовуються при формуванні як планів продажу активів (майна) на рівні банків, що ліквідуються, так і пропозицій із продажу окремих активів/пулів активів.
Дія Положення № 388 поширюється на працівників Фонду, які діють у межах повноважень, передбачених Законом від 23.02.12 р. № 4452-VI «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» та/або делегованих Фондом, працівників банків, що ліквідуються, та інших осіб, які беруть участь у процесі ліквідації таких банків на договірних умовах.
Не поширюється на продаж цінних паперів (у т. ч. похідних цінних паперів), який здійснюється Фондом у порядку, визначеному законодавством України, через професійного учасника фондового ринку та згідно з договором, укладеним між Фондом і торговцем цінними паперами.

Рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 05.05.17 р. № 1872 набуде чинності із дня, що настає за днем опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!