Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Продаж активів банків, що ліквідуються за оновленим Положенням

September 29, 2017

Унесено зміни до Положення щодо організації продажу активів (майна) банків, що ліквідуються, затвердженого рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 24.03.16 р. № 388 .
Зокрема, п. 7 розд. VII цього Положення доповнено нормами, якими передбачено, що в разі продажу майнових прав за кредитами кошти, що надійшли до банку як погашення частини чи всієї заборгованості за такими кредитами:
• до укладення договору купівлі-продажу активів (майна) банку(ів) та здійснення оплати за таким договором включаються банком до його ліквідаційної маси;
• після укладення договору купівлі-продажу активів (майна) банку(ів) та здійснення оплати за таким договором повертаються позичальнику у порядку та строки, визначені законодавством про переказ коштів. При цьому в разі надходження таких коштів на накопичувальний рахунок банку банк зобов'язаний повідомити нового кредитора про їх повернення позичальнику.

Рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 03.08.17 р. № 3375 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!