Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Процедуру передачі держмайна між державними суб`єктами управління суттєво спрощено

August 29, 2016

Уряд прийняв постанову від 23.08.16 р. № 538 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 вересня 1998 р. № 1482".
Документом внесено зміни до Положення про порядок передачі об'єктів права державної власності, які сприятимуть спрощенню процедур передачі державного майна між державними суб'єктами управління.
Рішенням Уряду передаватимуться лише цілісні майнові комплекси державних підприємств, установ, організацій та нерухоме майно для розміщення апарату державного органу.
Передачу іншого нерухомого майна здійснюватимуть органи управління або самоврядні організації за погодженням з Фондом державного майна (без погодження з Мінекономрозвитку та Мінфіном), а передачу іншого окремого індивідуально визначеного майна - за погодженням з підприємствами.
Для забезпечення контролю та утримання державного майна підприємств, розташованих на тимчасово окупованій території країни та на території проведення АТО, встановлюється, що така передача не потребуватиме погодження з підприємством або його трудовим колективом.
Таким чином, прийнятою постановою скорочено кількість учасників погодження передачі державного майна між державними органами. Це прискорить реалізацію прийнятих суб'єктами управління рішень і сприятиме ефективному використанню державної власності.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Procedura-peredachi-gosimushhestva-mezhdu-gosudarstvennymi-subektami-upravleniya-sushhestvenno-uproshhena

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!