Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Проблемні питання щодо виплати грошової допомоги постраждалим майданівцям урегульовано

March 20, 2017

З метою розв’язання проблемних питань, які виникають при виплаті грошової допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту, що відбулися у період із 21.11.13 р. по 21.02.14 р., унесено зміни до деяких постанов Кабміну.
Зокрема, установлено, що в разі відсутності, недієздатності або смерті постраждалих учасників масових акцій громадського протесту призначену їм грошову допомогу зможуть отримувати члени їх сімей, що сприятиме соціальному захисту постраждалих.
Урегульовано питання виплати допомоги:
• особам, які на момент виплати перебувають на навчанні за кордоном, проходять військову службу або якщо до них застосовуються заходи забезпечення кримінального провадження;
• у разі недієздатності або смерті особи, якій призначено допомогу;
• членам сімей осіб, які померли внаслідок нанесених їм тяжких тілесних ушкоджень.
Також передбачається, що одноразова грошова допомога постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту буде виплачуватися відповідно до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня року, у якому проводиться зазначена виплата, що дозволить спростити розрахунки та прискорити процедуру таких виплат.

Постанова КМУ від 16.03.17 р. № 149 набула чинності з 18.03.17 р. («Урядовий кур’єр» від 18.03.17 р. № 52).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Uregulirovany-problemnye-voprosy-vyplaty-denezhnoj-pomoshhi-postradavshim-majdanovcam.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!