Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Природні монополії: немонопольна та суміжна діяльності

March 27, 2013

Затверджено Порядок встановлення вимог щодо провадження суб’єктами природних монополій господарської діяльності, яка не належить до сфери природних монополій, та обмежень щодо суміщення видів господарської діяльності суб’єктами природних монополій та суб’єктами господарювання на суміжних ринках у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення. 
Цей порядок поширюється на ліцензіатів, що є суб’єктами природних монополій з транспортування теплової енергії магістральними і місцевими (розподільчими) тепловими мережами, централізованого водопостачання та водовідведення, а також на ліцензіатів господарської діяльності на суміжних ринках. 
При бажанні здійснювати інші, крім ліцензованих, види діяльності суб’єкти природних монополій подають до Нацкомпослуг заяву та відповідні документи. Комісія розглядає документи не більше 10 робочих днів від дати їх отримання та приймає рішення про встановлення вимог заявнику щодо провадження інших, крім ліцензованих, видів діяльності. 
Комісія може прийняти рішення про встановлення обмеження щодо суміщення суб’єктом природних монополій господарської діяльності, що належить до сфери природних монополій, з відповідним іншим, крім ліцензованих, видом діяльності у разі:

  • виявлення економічної недоцільності такого суміщення діяльності ліцензіатом;
  • невиконання ним вимог до іншого, крім ліцензованих, виду діяльності за підсумками звітного періоду, за результатами його перевірки або за поданням відповідного органу ліцензування.

Постанова Нацкомпослуг від 04.02.13 р. № 15 набула чинності з 12.03.13 р. («Офіційний вісник України» від 12.03.13 р. № 17).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!