Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Придбане насіння сільгоспкультур стає некондиційним та утилізується: які податкові наслідки з ПДВ?

July 8, 2016

ДФС листі від 09.06.16 р. № 1804/6/99-99-15-03-02-15 роз’яснила, які податкові наслідки з ПДВ виникають у разі, якщо придбане насіння сільськогосподарських культур стає некондиційним та утилізується.
У разі утилізації товарів, що стали некондиційними, при придбанні яких суми ПДВ були віднесені до податкового кредиту, податкові зобов’язання з ПДВ на підставі п. 198.5 ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ платником ПДВ:

  • нараховуються, якщо вартість таких утилізованих товарів не включається до вартості іншої готової продукції, операції з постачання якої підлягають оподаткуванню.
  • не нараховуються,  якщо вартість таких утилізованих товарів включається до вартості іншої готової продукції, операції з постачання якої підлягають оподаткуванню.

В обох випадках податковий кредит, сформований за операціями з придбання товарів, які в подальшому були утилізовані, не коригується.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Priobretennye-semena-selxozkultur-stanovyatsya-nekondicionnymi-i-utiliziruyutsya-kakie-nalogovye-posledstviya-po-NDS.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!