Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Прийнято зміни до Бюджетного кодексу: пільги, медицина та освіта

December 8, 2017

Підписано законопроект № 7116 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України». Відповідний законопроект регулює формування і виконання місцевих бюджетів, а також міжбюджетних взаємовідносин між держбюджетом та місцевими бюджетами.
Зокрема, ідеться про надання місцевим бюджетам додаткової дотації на здійснення переданих із держбюджету витрат з утримання установ освіти та охорони здоров'я.
Також законопроект покликаний вирівняти фінансову забезпеченість місцевих бюджетів та усунути диспропорції, що виникають в процесі об'єднання територіальних громад.
У питаннях витрат на вищу освіту в Бюджетному кодексі (далі – БК) пропонується, щоб формула розрахунку витрат враховувала кількість студентів за спеціальностями і коригувальні коефіцієнти щодо певних груп спеціальностей.
Також передбачається можливість обласним бюджетам здійснювати витрати на підготовку молодших спеціалістів в професійно-технічних навчальних закладах.
Законопроект № 7116 ініціює перерозподіл повноважень за видатками на первинну медичну допомогу в рамках реформи фінансування системи охорони здоров'я щодо переходу на оплату медичних послуг.
Розширюються і можливості зарахування до спецфонду місцевих бюджетів надходжень у рамках програм допомоги від урядів інших держав, міжнародних організацій, донорських установ.
У БК пропонується змінити норми про передачу з 2018 року місцевим бюджетам видатків на надання пільг окремим категоріям громадян на оплату житлово-комунальних послуг. При цьому депортованих осіб, які повернулися в Україну, мають намір включити до переліку пільгових категорій громадян.
Інші зміни стосуються плати за видачу ліцензії на провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей.
Також на 2018–2019 роки планують продовжити дію норми про зарахування 13,44 % акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на територію країни палива до бюджетів місцевого самоврядування.

Джерело: ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!