Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Прийняття банками розрахункових документів на виплату зарплати: Міндоходів замінив ПФУ

September 25, 2013

Затверджено Порядок прийняття банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати.
Порядок регулює механізм прийняття банками грошових чеків, платіжних доручень та інших розрахункових документів на видачу (перерахування) коштів для виплати заробітної плати, на які нараховується єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.
Зокрема, банки видають (перераховують) кошти для виплати заробітної плати, на які нараховується ЄСВ, лише за умови подання розрахункових документів про сплату ЄСВ у сумі не менше 1/3 суми коштів для виплати заробітної плати, яку необхідно видати (перерахувати).
Якщо сума сплаченого ЄСВ менша 1/3 суми коштів для виплати заробітної плати, банки приймають розрахункові документи на виплату заробітної плати разом з оригіналом довідки-розрахунку, погодженим з органом доходів і зборів за місцем взяття на облік платника ЄСВ. При цьому, платникам надається довідка про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати ЄСВ, якщо:
-     сума сплаченого ЄСВ менша зазначеного розміру у зв`язку із застосуванням максимальної величини бази нарахування ЄСВ;
-     платник протягом попереднього року не допустив порушень законодавства про ЄСВ.

Наказ Міндоходів від 09.09.13 р. № 453 набуде чинності з дня опублікування
Нагадаємо, що на сьогоднішній день діє Порядок прийняття банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати, затверджений постановою ПФУ від 27.09.10 р. № 21-3.


Новини за темою:

Відкрито нові рахунки для сплати ЄСВ

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!