Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Прийнято Закон щодо соціального захисту осіб з інвалідністю

December 20, 2017

Прийнято в цілому Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту осіб з інвалідністю» (законопроект № 6710).
Законодавчим актом слова «інвалід», «особа з обмеженими фізичними можливостями», «інвалід війни» та «дитина-інвалід» в усіх відмінках і числах замінено відповідно словами «особа з інвалідністю», «особа з інвалідністю внаслідок війни» та «дитина з інвалідністю» у відповідних відмінках і числах у 44 законодавчих актах.
Законом визначено, що положення про Фонд соцзахисту інвалідів затверджується Мінсоцполітики з урахуванням пропозицій всеукраїнських громадських організацій осіб з інвалідністю.
Законом також уточнено норми ст. 22 Закону від 21.03.91 р. № 875-XII «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» щодо умов вступу осіб з інвалідністю до вищих та професійно-технічних навчальних закладів та збережено норму стосовно виплати студентам з інвалідністю тільки академічної стипендії.
Законодавчим актом установлено, що посвідчення, видані до набуття чинності цього Закону, у яких застосовуються слова «інвалід», «дитина-інвалід», «інвалід з дитинства», «інвалід війни», а також пенсійні посвідчення, у яких зазначаються ці слова, є дійсними протягом строку, на який їх видано.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!