Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Ухвалено закон про окуповану територію

April 15, 2014

Верховна Рада прийняла в цілому Закон «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» (реєстр. № 4473-1 від 19.03.14 р.).
Закон визначає статус території, тимчасово окупованої внаслідок збройної агресії Російської Федерації, встановлює особливий правовий режим на цій території, визначає особливості діяльності державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій в умовах цього режиму, додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина, а також прав, свобод і законних інтересів юридичних осіб.
Встановлюється, зокрема, що громадяни України мають право на вільний та безперешкодний в’їзд і виїзд з тимчасово окупованої території за умови пред’явлення документа, що підтверджує громадянство України. В’їзд і виїзд іноземців та осіб без громадянства з тимчасово окупованої території допускається лише за спеціальним дозволом через встановлені пункти в’їзду-виїзду для таких осіб. Порядок в’їзду і виїзду іноземців та осіб без громадянства з тимчасово окупованої території встановлюється Кабінетом Міністрів України.
Документом визначено також, що примусове зарахування громадян України до громадян іншої держави не визнається.
Закон прийнято з урахуванням пропозицій народних депутатів, ухвалених під час розгляду.
Народні депутати ухвалили також рішення доручити відповідним службам здійснити техніко-юридичне доопрацювання закону під час підготовки його до підпису Головою Верховної Ради України.

За матеріалами офіційного порталу Верховної Ради.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!