Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Прийнято Закон про електронні декларації чиновників

March 15, 2016

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру у 2016 році" з урахуванням пропозицій Президента України.
Законом у 2016 році запроваджується робота системи подання та оприлюднення декларацій відповідно до Закону України "Про запобігання корупції".
Згідно з врахованими пропозиціями Президента України вносяться зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України, Закону України "Про запобігання корупції", якими запроваджується робота системи подання та оприлюднення відповідно до Закону України "Про запобігання корупції" декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
Прийняття Закону забезпечить введення в дію нової системи електронного декларування, що дозволить якнайшвидше розпочати роботу системи декларування та перевірки активів для публічних службовців, що займають посади з найвищими корупційними ризиками. 
Законом встановлюється:
- адміністративна відповідальність за надання завідомо недостовірних відомостей у декларації - штраф від 1 тис. До 2 500 НМДГ;
- кримінальна відповідальність за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації або умисне неподання декларації - штраф від 2 500 до 3 000 НМДГ або громадські роботи 150 - 240 годин, або позбавлення волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років.
Передбачається, що повна перевірка декларації може проводитися в період здійснення чиновником своїх повноважень, а також протягом 3 років після припинення такої діяльності.
У 2016 році службові особи, які на момент початку роботи системи подачі і оприлюднення декларацій займають відповідальне та особливо відповідальне становище, зобов'язані подати щорічні декларації за минулий рік на протязі 60 календарних днів після початку роботи системи.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Prinyat-Zakon-ob-elektronnyx-deklaraciyax-chinovnikov.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!