Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Прийнято Закон про наставництво над дітьми

September 9, 2016

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» щодо наставництва над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування» (законопроект № 4784).
Законом визначається, що наставництвом є добровільна безкоштовна діяльність наставника з надання дитині-сироті, дитині, позбавленій батьківського піклування, яка проживає в установі для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, індивідуальної підтримки і допомоги в підготовці до самостійного життя.
Передбачається, що наставництво здійснюється за відповідним договором між наставником, центром соцслужб і адміністрацією закладу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на яку покладено функції опікуна та піклувальника дитини. Для укладення договору про наставництво потрібна згода дитини (без згоди - тільки у випадку, якщо дитина у зв'язку зі своїм віком або станом здоров'я не може усвідомити факт наставництва).
Наставником може бути повнолітня дієздатна особа, яка пройшла курс підготовки з питань виховання та соціальної адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за відповідною програмою, затвердженою центральним органом влади, і уклало договір про наставництво. Не можуть бути наставниками особи, зазначені в статті 212 СК (особи, які не можуть бути усиновлювачами).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Prinyat-Zakon-o-nastavnichestve-nad-detmi.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!