Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Додаток 8 рентної декларації за спецкористування лісових ресурсів

June 1, 2016

Як заповнюються рядки 5.1 – 5.3 у Додатку 8 «Розрахунок з рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування» до податкової декларації з рентної плати?

Додаток 8 до податкової декларації з рентної плати заповнюється не наростаючим підсумком, а за податковий (звітний) період – квартал, в якому відображається сума рентної плати, обчислена суб’єктами лісових відносин, які видають спеціальні дозволи, та зазначена у таких дозволах (з урахуванням перерахунків), виданих у відповідному звітному періоді (кварталі).
Рядки 5.1 – 5.3 Додатка 8 до податкової декларації з рентної плати заповнюються за податковий (звітний) період - квартал у гривнях з копійками наступним чином:

  • у рядку 5.1 зазначається сума рентної плати, нарахована суб’єктами лісових відносин, які видають спеціальні дозволи, за деревину, заготовлену в порядку рубок головного користування, відповідно до п.п. 256.2.1 ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ  (далі – ПК). При цьому вказується сума рентної плати, яка зазначена у спеціальних дозволах, виданих суб’єктами лісових відносин у відповідному звітному періоді (кварталі);
  • у рядку 5.2 - сума рентної плати, що внесена у звітному періоді (кварталі) лісокористувачами до бюджетів, а також в касу за деревину, заготовлену в порядку рубок головного користування, відповідно до підпунктів «а» та «б» п.п. 256.11.6 ПК.
  • у рядку 5.3 - донарахована у звітному періоді (кварталі) сума за деревину, заготовлену в порядку рубок головного користування, у разі перерахунку рентної плати за дров’яну деревину для технологічних потреб, за ліквід з крони, порубкові залишки, що підлягають використанню, за перевищення загальної кількості фактично заготовленої деревини під час її відпуску з обліком за площею більше ніж на 10 відсотків зазначеної в лісорубному квитку внаслідок виправлення технічних помилок, анулювання лісорубного квитка у зв’язку з вилученням земель для інших потреб, за надання відстрочки на заготівлю та вивезення деревини, а також за додаткове продовження вивезення деревини відповідно до частин третьої та п’ятої п. 256.9, частини першої п.п. 256.11.2, підпунктів «а», «б», «в» та «г» п.п. 256.11.3 ПК.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Prilozhenie-8-rentnoj-deklaracii-za-specispolzovanie-lesnyx-resursov.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!