Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Додаток 5 до декларації з ПДВ: особливості заповнення

August 9, 2013

У зв’язку з нечітким визначенням нормативними документами порядку заповнення додатка 5 «Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів» та виправлення помилок, до редакції надходять запити щодо заповнення цього додатку. Щоб допомогти правильно скласти додаток ми розглянемо окремо кожен розділ. 
У розділі I наводяться розшифровки обсягів постачань товарів, послуг, що оподатковуються за основною ставкою (20 %) та зазначаються в рядку 1 декларації з ПДВ у розрізі контрагентів (покупців) на підставі складених платником ПДВ податкових накладних. Не відображаються у цьому розділі обсяги експортних операцій, операцій, які обкладаються ПДВ за ставкою 0 %, суми коригування податкових зобов’язань та суми ПДВ, сплачені під час митного оформлення товарів.
Таблиця розділу II складається із двох частин:
- у першій її частині на підставі отриманих від постачальників податкових накладних відображаються операції із придбання товарів, послуг з ПДВ, за якими платник ПДВ має право включити суми ПДВ до податкового кредиту, та проводиться розшифровка рядків 10.1 та 15.1 декларації за звітний місяць;
- у другій її частині – операції із придбання товарів, послуг, за якими платник ПДВ не має права включити суми ПДВ до податкового кредиту, та наводяться розшифровки рядків 10.2, 14.1, 15.2 декларації за звітний місяць.

Більш детальний коментар та приклад заповнення див. «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» № 32, який виходить з друку 12.08.13 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!