Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

За умови проведення судової та податкової реформ ставки по кредиту можуть опуститися нижче 10 %

May 18, 2016

Зниження ставок за банківськими кредитами в гривні нижче 10 % можливе у найближчі  п’ять років за умови, що ставки по депозитах будуть на рівні близько 5 %, а також якщо в Україні будуть реформовані судова та податкова системи. 
Якщо ми говоримо про те, що інфляція через 2-3 роки знизиться до 5 %, і справді відбудуться зміни у судовій та податковій системах, то в перспективі п‘яти років ставки за гривневими кредитами нижчі за 10 %  – цілком можливі. Відтак ставки по депозитах будуть близько 5 %, і це  – ще один виклик для банкірів:  чи зможуть вони залучати депозити за такими ставками.
При бажанні отримувати кредити під 3 % річних потрібно бути готовим покласти в банк депозит під 1% . Українці до цього поки не готові.
За словами заступника голови НБУ, ставка по кредиту представляє собою  ставку за депозитом та маржу банку, яка є мірою банківських ризиків.  Нині вона знаходяться на високому рівні через слабкість української юридичної системи, що не гарантує захист прав кредиторів.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Pri-uslovii-provedeniya-sudebnoj-i-nalogovoj-reform-stavki-po-kreditu-mogut-opustitsya-nizhe-1.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!