Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

За яких умов звільняються від ПДВ ліки, придбані через міжнародні організації?

May 19, 2015

З 07.05.15 р. набув чинності Закон від 09.04.15 р. № 332-VIII «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування деяких лікарських засобів та медичних виробів».
Законом встановлено, що тимчасово, до 31 березня 2019 року, звільняються від ПДВ ліки, придбані через міжнародні організації.
При цьому обов`язковими умовами для застосування зазначеного режиму звільнення є:
- наявність цивільно-правового договору між платником податку та спеціалізованими організаціями, що здійснюють державні закупівлі. Перелік спеціалізованих організацій визначено Законом від 10.04.14 р. № 1197-VII «Про здійснення державних закупівель». При цьому такий договір має бути укладений на виконання угод між МОЗ та відповідною спеціалізованою організацією, що здійснює закупівлі у межах виконання бюджетних програм із забезпечення медичних заходів державних програм та/або комплексних заходів програмного характеру у сфері охорони здоров’я;
- наявність лікарських засобів та медичних виробів у відповідному переліку, що затверджується КМУ.
До визначення та затвердження КМУ відповідного переліку лікарських засобів і медичних виробів, операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України лікарських засобів і медичних виробів оподатковуються ПДВ за ставками 7 % або  20 %.

За матеріалами офіційного порталу ВР України.

Новини за темою:
Щодо звільнення від оподаткування деяких лікарських засобів та медичних виробів
Президент підписав Закон про звільнення від ПДВ деяких лікарських засобів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!