Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

За яких умов неповний місяць роботи зараховується до страхового стажу як повний

April 5, 2017

Страховий стаж обчислюється в місяцях. Неповний місяць роботи, якщо застрахована особа підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню або брала добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків не менше, ніж мінімальний страховий внесок.
Мінімальний страховий внесок – сума ЄСВ, що визначається розрахунково як добуток мінімального розміру зарплати (далі – МЗП) на розмір внеску, установлений законом на місяць, за який нараховується зарплата (дохід), та підлягає сплаті щомісяця.
У разі якщо база нарахування ЄСВ не перевищує розмір МЗП, установленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума ЄСВ розраховується як добуток розміру МЗП, установленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки ЄСВ.
Наразі ПФУ доопрацьовує програмне забезпечення в частині врахування суми доплати до мінімального страхового внеску при відображенні інформації щодо страхового стажу. Тобто за особами, яким зарплату нараховано в розмірі меншому, ніж МЗП, з якої сплачено внесок (менший за мінімальний страховий внесок), та страхувальником здійснено доплату до мінімального єдиного внеску (у звітності відображено з типом нарахувань 13), зазначений період буде зарахований до страхового стажу як повний місяць.

Лист ПФУ від 17.03.17 р. № 8134/04-11.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!