Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

За донарахування зарплати до розміру мінімальної понижуючий коефіцієнт не застосовується

December 18, 2015

ДФС підкреслює, що роботодавець не має права застосовувати понижуючий коефіцієнта з ЄСВ, якщо такий працедавець донараховує ЄСВ до розміру мінімальної заробітної плати хоча б одному найманому працівнику (винятком є ​​лікарняні, відпускні та допомога у зв'язку з вагітністю та пологами).
Також зазначено, що страхувальники, які виконали нові умови для застосування понижуючого коефіцієнта, починають застосовувати зазначений коефіцієнт за березень 2015 року при нарахуванні зарплати та/або при нарахуванні винагороди за цивільно-правовими договорами, лікарняних і допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами.
Комітет ВР України з питан податкової та митної політики виклав свою думку в листі від 10.11.15 р. № 04-27/10-1785 так: якщо роботодавець виконав умови для застосування понижуючого коефіцієнта, в тому числі, коли було донараховано ЄСВ до розміру мінімальної заробітної плати, він має право застосувати понижуючий коефіцієнт до нарахованої заробітної плати або винагороди за цивільно-правовими договорами.
Як бачимо, у той же час на сьогодні залишаються розбіжності між позиціями ДФС і профільного Комітету ВР України з питаннь застосування понижуючого коефіцієнта у разі донарахування зарплати до мінімальної.

Лист ДФС від 02.12.15 р. № 26351/10/28-10-06-11.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!