Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Президент України підписав низку законів

November 6, 2014

Глава держави підписав низку законів, а саме:

- Закон № 1690-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування інвестиційної діяльності», яким запроваджується чіткий механізм оподаткування за угодами про розподіл продукції.

Закон має сприяти залученню приватних інвестицій у видобувні галузі України.

Зокрема, внесені редакційні уточнення до визначення поняття «інвестор (оператор)»; запроваджено можливість покладання прав та обов’язків щодо сплати ПДВ за багатосторонньою угодою на кожного інвестора та/або на оператора у порядку, визначеному угодою. 

- Закон № 1705-VII "Про внесення змін до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік".

Зокрема, запроваджено нову бюджетну програму «Забезпечення протезуванням та ортезуванням виробами підвищеної функціональності за технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, окремих категорій громадян, які брали участь в АТО та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок» у обсязі 7 млн. грн.

Крім цього, у відповідності до Закону, на 2,2 млн. грн. збільшено видатки на фінансування у 2014 році новоутвореної Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО.

- Закон № 1708-VII «Про затвердження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки».

Виконання Програми дасть змогу значно зменшити кількість нових випадків інфікування ВІЛ серед населення; зменшити на 50 % ризик інфікування ВІЛ медичних працівників, а також - кількість нових випадків інфікування серед представників груп підвищеного ризику. Також очікується зменшення до 1 % інфікування внаслідок передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини.

Програма дозволить забезпечити доступ усіх представників груп підвищеного ризику до участі у профілактичних програмах, охопити всіх учнів та студентів програмами профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу та формування здорового способу життя.

Також виконання Програми має на меті формування серед населення толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ, і зниження на 50 % рівня дискримінації таких людей.

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України.

Новини за темою:

Бухгалтери та адвокати забов’язані будуть повідомляти про підозрілі операції

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!