Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перевищено затверджені ліміти на розміщення відходів: що з екоподатком?

November 14, 2017

Підпунктом 242.1.3 ПК визначено об’єкт та базу оподаткування з екоподатку, що справляється за розміщення відходів, зокрема, обсяги та види (класи) розміщених відходів, крім обсягів та видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання.
Згідно з п. 249.6 ПК суми екоподатку, який справляється за розміщення відходів, обчислюються платниками самостійно щокварталу виходячи з фактичних обсягів розміщення відходів, ставок податку та коригуючих коефіцієнтів у порядку, визначеному ПК, тобто на підставі фактичних обсягів розміщення відходів протягом звітного кварталу.
Наявність або відсутність затверджених лімітів на утворення та розміщення відходів у платника екоподатку не впливає на обчислення сум екоподатку, що справляється за розміщення відходів.
Отже, розмір екоподатку при обчисленні сум податку в разі перевищення платником податку затверджених лімітів на утворення та розміщення відходів або в разі їх відсутності не збільшується.

ДФС у Дніпропетровській області.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!