Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перевищення бази оподаткування над фактичною ціною постачання в податковій накладній

March 6, 2017

1 березня набув чинності наказ Мінфіну від 23.02.17 р. № 276 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України».
Так, податкові накладні, складені на суму перевищення ціни придбання товарів/послуг над фактичною ціною їх постачання, на суму перевищення балансової (залишкової) вартості необоротних активів над фактичною ціною їх постачання та на суму перевищення звичайної ціни самостійно виготовлених товарів/послуг над фактичною ціною їх постачання, згруповані в податкові накладні з єдиним типом причини «15 — Складена на суму перевищення бази оподаткування, визначеної відповідно до ст. 188 і 189 ПК, над фактичною ціною постачання».
У таких випадках платник ПДВ складає або дві податкові накладні:
одну — на суму, розраховану на основі фактичної ціни постачання;
другу — на суму, розраховану виходячи з перевищення ціни придбання/звичайної ціни/балансової (залишкової) вартості над фактичною ціною,
або зведену податкову накладну, зважаючи на суми ПДВ, розраховані на основі перевищення бази оподаткування над фактичною ціною, визначені окремо за кожною операцією з постачання товарів/послуг не пізніше ніж останнього дня місяця, у якому здійснено такі постачання.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Prevyshenie-bazy-nad-fakticheskoj-cenoj-postavki.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!