Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Підприємство-правонаступник не може врахувати від`ємне значення об`єкта оподаткування ліквідованого підприємства

August 2, 2016

Чи має право підприємство-правонаступник, що утворилось після реорганізації (злиття, розподілу, виділення тощо) враховувати при складанні податкової декларації з податку на прибуток підприємств від’ємне значення об’єкта оподаткування підприємства, що ліквідувалось?

Витрати за зобов’язаннями, що передаються правонаступнику у разі реорганізації шляхом приєднання та по яких дата визнання підприємством, що ліквідується, не настала, виникають у правонаступника, який враховує їх при формуванні фінансового результату до оподаткування податком на прибуток за правилами бухгалтерського обліку. 
Однак, фінансовий результат до оподаткування платника податку - правонаступника не зменшується на суму від’ємного значення об’єкта оподаткування, що обліковувалось у платника податку (платників податків), який (які) припиняється (припиняються) в процесі реорганізації шляхом приєднання, перетворення, злиття, на дату затвердження передавального акта. Оскільки норми ПКУ в редакції, чинній з 01.01.2015, не передбачають положень, що надають право платникам при реорганізації здійснювати врахування при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток підприємством, яке приєднало іншого збиткового платника податку, його податкових збитків.
Таку відповідь надали податківці у ЗІР, категорія 102.11.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Predpriyatie-pravopreemnik-ne-mozhet-uchest-otricatelnoe-znachenie-obekta-nalogooblozheniya-likvidirovannogo-predpriyatiya

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!