Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Підприємці другої групи не можуть надавати послуги нерезидентам за межами України

April 7, 2014

Однією з умов перебування фізичних осіб - підприємців на другій групі платників єдиного податку є здійснення господарської діяльності з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню.
Населення - сукупність людей, які перебувають у межах даної держави і підлягають її юрисдикції. До складу населення входять громадяни даної держави, іноземні громадяни, які живуть у цій державі тривалий час, особи без громадянства та особи з подвійним і більше громадянством.
Отже, фізична особа - підприємець, який перебуває на спрощеній системі на 2 групі, не має права надавати послуги громадянину - нерезиденту, що знаходиться за межами території України.
Платники єдиного податку зобов`язані перейти на сплату інших податків і зборів у разі здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування, або невідповідності вимогам організаційно-правових форм господарювання - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності або відбулася зміна організаційно-правової форми.

Лист Міндоходів від 25.07.13 р. № 282/10/24-00-17-19.


Новини за темою:

Єдинник другої групи може розміщувати в своєму готелі іноземців

Підприємці 1 та 2 груп, яких мобілізовано, звільняються від сплати ЄСВ

Борги з єдиного податку мобілізованих ФОП спишуть

Хто може стати платником єдиного податку ІІ групи?

2 група платників єдиного податку - це хто?

Зі спрощеної на загальну: покрокова інструкція

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!