Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Підприємець нестиме відповідальність за утилізацією упаковки, в якій знаходиться його продукція

August 18, 2014

В Україні планують запровадити принцип «забруднювач платить».
На сьогодні в Україні діє принцип, по якому підприємства не несуть відповідальності за утилізацію використаної упаковки, в якій знаходиться їхня продукції.  Ситуація, що склалася, є критичною та загрожує екологічній безпеці країни.
Саме тому Держпідприємництво погодило, розроблений Мінприроди законопроект «Про упаковку та відходи упаковки», яким передбачається створення системи роздільного збирання, комплексної переробки та утилізації відходів упаковки.
Відтак, згідно з запропонованим проектом, для збирання та утилізації відходів будуть створені спеціальні акредитовані компанії, з якими підприємства укладатимуть договори щодо утилізації. Перелік компаній буде опублікований на сайті Мінприроди.
На підтримку вищезазначеного законопроекту виступила і Американська Торгівельна Палата в Україні (АТП), яка листом до Держпідприємництва інформувала про те, що вказаний законопроект є вчасним та необхідним.
Такі системи розширеної відповідальності виробника сьогодні вже успішно функціонують в 27 країнах ЄС (в Німеччині, Франції, Австрії, Болгарії, Польщі тощо). Окрім того, в АТП наголосили, що навіть Угодою про асоціацію між Україною та ЄС передбачено запровадження принципу розширеної відповідальності виробника в Україні протягом 5 років.
За матеріалами офіційного сайту Держпідприємництва.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!