Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Пропонуються внести зміни до проекту про реструктуризацію валютних кредитів

July 15, 2014

Незалежна асоціація банків України (далі - НАБУ) надала Нацбанку свої пропозиції до законопроекту № 4185а-2 «Про реструктуризацію кредитних зобов`язань з іноземної валюти в гривню» (у першому читанні прийнятий 3 липня).
Серед іншого, у НАБУ вважають, що умова документу про розмір щомісячного платежу за реструктуризованими зобов’язаннями, який не повинний перевищувати розміру такого платежу до його реструктуризації, фактично не може бути виконана, тобто строк погашення кредиту при такій умові стає нескінченним.
Також пропонує уточнити, що реструктуризації повинні підлягати споживчі кредити, за якими була відсутня саме прострочена заборгованість станом на 1 січня 2014 року, або вона може бути погашена до моменту проведення реструктуризації. Таке уточнення не допустить реструктуризації кредитів недобросовісних позичальників, які вже тривалий час ухиляються від виконання своїх зобов’язань за кредитами.
НАБУ вважає доцільним встановлення мораторію на примусове відчуження саме того нерухомого майна, яке є забезпеченням за кредитами, які підлягають реструктуризації. Збереження мораторію на примусове відчуження майна у тому вигляді, в якому він регулюється на поточний момент, завдає значні додаткові збитки банківській системі та стимулює безвідповідальність боржників, які при відсутності такого мораторію сплачували би свої зобов’язання за кредитами.

За матеріалами офіційного сайту НАБУ.

Новини за темою:
Валютні іпотечні кредити переведуть у гривневі!?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!