Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Пропонується встановити галузеву мінімальну зарплату

March 30, 2016

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 4291 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оплати праці працівників".
Проектом передбачено внесення змін до Кодексу законів про працю України, законів України «Про оплату праці», «Про колективні договори і угоди», якими пропонується запровадити встановлення розміру галузевої мінімальної заробітної плати, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну роботу, а також порядок його встановлення та застосування у колективних договорах юридичних осіб не бюджетної сфери.
Розмір галузевої мінімальної заробітної плати планують встановлювати не рідше одного разу на рік за пропозиціями, виробленими шляхом переговорів, представників репрезентативних професійних спілок, організацій роботодавців на національному рівні, які об'єдналися для ведення колективних переговорів і укладення галузевої  угоди, в Угоді про встановлення галузевої мінімальної заробітної плати.
Галузева мінімальна заробітна плата встановлюватиметься у розмірі, що перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати.
Галузева мінімальна заробітна плати буде обов'язковою для включення до колективних договорів на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб у відповідній галузі.
Запровадження поняття та порядку встановлення розміру галузевої мінімальної заробітної плати на рівні вищому за розмір мінімальної заробітної плати сприятиме підвищенню реальної заробітної плати за видами економічної діяльності промисловості.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Predlagaetsya-ustanovit-otraslevuyu-minimalnuyu-zarplatu.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!