Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Пропонується прибрати старі обмеження роботи українських ТОВ

March 28, 2016

В Україні зареєстровано близько півмільйона ТОВ. За оцінками Мінекономіки, це найчисленніша одиниця української економіки — близько 95 % приватних компаній.
Але при цьому окремого закону для них немає, є тільки закони від 1992 року.
У міністерстві розробили законопроект «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю». У відомстві вважають, що такий закон, якщо його приймуть, поверне в Україну капітал, який зараз працює під іноземними юрисдикціями через застарілі закони. Він входить в пакет законів, покликаних підвищити місце країни в рейтингу Doing Business. Юристи оцінюють такий проект закону як невелику, але перемогу.
Його основні нововведення: можливість укладати корпоративні договори між учасниками ТОВ, можливість конвертації боргу в капітал (debt-to-equity conversion), широкі можливості управління ТОВ для учасників (можливість створення наглядової ради, право встановлювати більш високі пороги для прийняття рішень, установлювати терміни виплати дивідендів тощо).
Також у законопроекті пропонується встановити, що учасників ТОВ можна виключати тільки в судовому порядку (раніше рішення про це приймалося більше 50 % голосів, а зараз достатньо, щоб учасники, що мають понад 10 % голосів, передали питання до суду.
У Мінекономіки підготували інфографіку, яка наочно показує основні нововведення проекту:

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!