Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд ухвалив Порядок зарахування акцизного податку з пального до місцевих бюджетів

February 9, 2017

8 лютого Кабмін затвердив постанову щодо Порядку зарахування акцизного податку з пального до місцевих бюджетів, розроблений Мінфіном.

У чому проблема?
У 2016 році було скасовано податок з роздрібного продажу палива у розмірі 5 %, який сплачувався до місцевих бюджетів. Причиною цього була тінізація роздрібного продажу палива окремими платниками даного податку, що спричиняло недонадходження акцизного податку з роздрібного продажу до місцевих бюджетів. Мінфін розробив ефективну модель, за якої 13,44 % акцизного податку з виробленого та ввезеного пального буде сплачуватися до місцевих бюджетів. Наприклад, наразі ставка акцизного податку на бензини становить 213,5 євро за 1000 л,з цієї суми 28,7 євро за 1000 л (13,44 % )буде спрямовано до місцевих бюджетів.

Що це дає?
По-перше, ця модель сприятиме детінізації та підвищить ефективність сплати акцизного податку. По-друге, це забезпечить стабільні надходження до місцевих бюджетів. В свою чергу це позитивно вплине на соціально-економічний розвиток регіонів у 2017 році.

Додаткова інформація:
Порядок передбачає:
- зарахування частини (13,44 %) акцизного податку з виробленого та ввезеного пального до місцевих бюджетів;
- щоденний розподіл частини акцизного податку з пального між місцевими бюджетами відповідно до часток для зарахування до місцевих бюджетів.
Частки для зарахування акцизного податку до місцевих бюджетів визначені виходячи з фактичних нарахувань з роздрібної торгівлі пальним за 2016 рік на відповідній території.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Pravitelstvo-utverdilo-Poryadok-zachisleniya-akciznogo-naloga-s-goryuchego-v-mestnye-byudzhety.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!