Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд спростив порядок реєстрації безробітних з числа переселенців

July 10, 2015

Внесено зміни до Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.
Постанова спрямована на спрощення процедури набуття статусу зареєстрованого безробітного особами з числа внутрішньо переміщених, їх реєстрацію та перереєстрацію, а також взяття на облік як осіб, які шукають роботу в центрах зайнятості.
Постанова містить вичерпний перелік документів для реєстрації в центрах зайнятості внутрішньо переміщених осіб, які звільнилися з роботи, за відсутності документів, що підтверджують факт такого звільнення.
До таких документів належать: паспорт, облікова картка платника податків, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, заява про припинення трудових відносин, з нотаріально засвідченим підписом, розрахунковий документ (квитанція), що підтверджує надсилання зазначеної заяви роботодавцю рекомендованим листом з описом вкладення.
Також постановою передбачена можливість реєстрації в службі зайнятості внутрішньо переміщених осіб, які є членами особистих селянських господарств, без подання довідки про припинення ведення такого господарства або вихід з нього.
Випускники вищих та професійно-технічних навчальних закладів, які є внутрішньо переміщеними особами, при зверненні до центрів зайнятості довідки про направлення на роботу або про самостійне працевлаштування також не подаватимуть.

Постанова КМУ від 08.07.15 р. № 473 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Новини за темою:
Актуальні питання, з якими звертаються переселенці з Донбассу
Продовжено термін виплати переселенцям допомоги на прожиття
Компенсація за працевлаштування безробітних переселенців – з 27.03.15 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!