Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд продовжив термін обліку внутрішньо переміщених осіб до 1 лютого 2015 року

January 31, 2015

Урядом прийнято рішення внести зміни до постанови КМУ «Про здійснення соціальних виплат особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції» стосовно продовження на місяць терміну обліку осіб, які перемішуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО - замість 31 грудня 2014 року до 1 лютого 2015 року.

Ця дата, кінцева дата взяття на облік, розповсюджується лише на тих осіб, яким до 1 жовтня 2014 року, коли була прийнята постанова КМУ № 509, вже були призначені відповідні соціальні виплати, але вони не перебували на обліку в обласних управліннях.

Щодо всіх  інших людей, які прибувають зараз і прибуватимуть надалі, немає жодних обмежень щодо взяття на облік. Вони можуть це зробити в будь-який момент в будь-якому управлінні по всій території України.

Відповідно до Закону «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», допомогу отримують лише особи, які тимчасово переміщені в межах України та мають відповідні позначки про своє місцеперебування.

Соціальну допомогу від держави отримують саме внутрішньо переміщені особи, ті люди, які постійно зараз проживають на території України, а не ті, які виїжджають на контрольовану українською владою територію України, отримують допомогу і повертаються назад, на територію, яка контролюється бойовиками.

Відповідним службам Міністерства внутрішніх справ та Державної міграційної служби буде дано доручення щодо перевірки місця проживання цих осіб.

За матеріалами офіційного веб-сайту Мінсоцполітики.

 

Новини за темою:

Закон про переселенців набуває чинності з 22.11.14 р. (повний текст)

В новому році переселенці також зможуть отримати довідку про взяття на облік

Для отримання соцвиплат переселенцям необхідно до 31.12.14 р. стати на облік за місцем перебування

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!