Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд надав ДІУ право запроваджувати нові житлові програми

August 30, 2017

З метою впорядкування та розширення предмета діяльності Державної іпотечної установи (ДІУ) Уряд уніс зміни до Статуту ДІУ. Зокрема, ДІУ отримає можливість для запровадження програми забезпечення житлом громадян України на умовах фінансового лізингу.
Прийнято відповідну постанову КМУ від 18.08.17 р. № 616 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2004 р. № 1330 і від 17 липня 2009 р. № 768».
Нагадаємо, ДІУ розробила та передала на розгляд КМУ запровадження такого фінансово-кредитного механізму забезпечення житлом громадян України, як надання житлової нерухомості у фінансовий лізинг. Основними перевагами цього механізму є відсутність першого внеску за житло та отримання можливості проживання у квартирі відразу після укладання лізингової угоди з ДІУ (житло у фінансовий лізинг передається після завершення його будівництва, проведення внутрішніх оздоблювальних робіт та встановлення необхідного устаткування).
Передбачається, що джерелами фінансування ДІУ програми фінлізингу будуть фінансові ресурси, залучені під державну гарантію, передбачену Держбюджетом на 2017 рік.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Pravitelstvo-predostavilo-GIU-pravo-vvodit-novye-zhilishhnye-programmy

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!